Akupunktur mot diskbråck

I ett flertal kinesiska studier har man kommit fram till att det är framgångsrikt att behandla ischias med en viss typ av värmande akupunktur. I Sverige utförs akupunktur inom sjukvården, men även av privata aktörer.

(Ett nytt fönster öppnas)

Akupunktur mot diskbråck

Behandling utan läkemedel

Om man vill försöka att lindra sin ischias utan antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel kan akupunktur vara ett alternativ.

Akupunktur har bevisad effekt mot diskbråck
I resultat av en studie som presenterades i The Journal framkom att hela 56 procent av deltagarna upplevde att ischiassmärtan orsakad av diskbråck försvann helt när de fick upprepade behandlingar av värmande akupunktur. 35% av deltagarna märke också att smärtan minskade efter tolv behandlingar.

Vad är akupunktur?

Akupunktur har sitt ursprung i Kina.
Akupunktur är en mycket gammal kinesiskt läkekonst som numer också är väldigt populär i västvärlden. Här har den blivit en viktigt behandlingsmetod mot främst smärtor i ländrygg, skuldror och nacke. Man kan också behandlas med akupunktur när man lider av till exempel tennisarmbåge.

Var blir man behandlad?
Idag kan du få akupunktur inom sjukvården, förutsatt att den behandlande läkaren eller sjuksköterskan är utbildad för det. Även en del naprapater använder akupunktur.

Tunna nålar stimulerar akupunkturpunkter

Själva behandlingen går ut på att mycket tunna nålar sticks in i huden på de ställen där man har så kallade akupunkturpunkter. Under behandlingen kan man få en pirrande eller stickande känsla där nålarna stick in. Det är inte alltid som man behandlar den kroppsdel där smärtan faktiskt sitter eftersom man har viktiga akupunkturpunkter över hela kroppen.

Hur ofta behöver man ta akupunktur?
Akupunktur inom sjukvården brukar ges vid flera tillfällen, ungefär två till tre gånger i veckan. Man brukar räkna med en förbättring efter ungefär fem gånger.Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Charlotta Holding
Källor: Newsner.com, 1177.se

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *